Вже п’яту добу тривають спроби військ РФ прорвати оборону ЗСУ у Курській області – Зеленський

«П’яту добу тривають спроби росіян прорвати нашу оборону на Курщині. Хлопці тримаються та контратакують»

П’яту добу тривають спроби військ РФ прорвати оборону Збройних сил України у Курській області РФ, повідомив 14 жовтня президент Володимир Зеленський за результатами Ставки верховного головнокомандувача.

Зеленський зазначив, що на засіданні була доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо оперативної ситуації.

«Активні дії зараз по всій довжині фронту, але особливо жорстокі бої на Покровському та Курахівському напрямках. П’яту добу тривають спроби росіян прорвати нашу оборону на Курщині. Хлопці тримаються та контратакують», – йдеться у повідомленні.

6 серпня Україна розпочала раптовий наступ у Курській області Росії. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа. Російська влада у Курській області РФ оголосила режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська операція в Курській області «все ще завдає втрат російській армії і російській державі, їхній оборонній промисловості й економіці».

За його словами, головне завдання України – «знищити якомога більше російського потенціалу і провести максимум контрударної роботи», з метою створення «буферної зони».

У МЗС заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

За даними головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, ЗСУ станом на 20 серпня контролювали понад 1260 квадратних кілометрів території і 93 населені пункти у Курській області Росії. Після того повідомлялось, що частину з них російська армія повернула.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія намагалась відтиснути позиції ЗСУ на Курщині, але військові тримають рубежі – Зеленський
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Омбудсмен після даних про розстріл 9 українських полонених на Курщині направив листи до ООН і МКЧХ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сирський: Росія перекинула до Курської області з інших напрямків 50 тисяч військових