Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявили про евакуацію понад 100 тисяч людей з Курської області



За словами Тетяни Москалькової, ще близько 40 тисяч жителів відмовилися евакуюватись або повернулися додому.
За словами Тетяни Москалькової, ще близько 40 тисяч жителів відмовилися евакуюватись або повернулися додому.

З прикордонних районів Курської області РФ нібито евакуювали понад 112 тисяч людей, заявила в інтерв’ю «Аргументам та Фактам» 14 жовтня російська омбудсвумен Тетяна Москалькова.

За її словами, ще близько 40 тисяч жителів відмовилися евакуюватись або повернулися додому.

Також Москалькова розповіла, що отримала понад тисячу звернень про зниклих без вісти на території Курської області РФ.

Раніше губернатор Курської області РФ Олексій Смирнов розповідав, що після відходу з російських сіл української армії там виявили 268 осіб – 118 із них були у розшуку. Крім того, деяких зниклих знаходять у російських пунктах тимчасового розміщення, у родичів і просто в інших населених пунктах: жителів втрачають документи або не повідомляють про себе за місцем перебування.

На початку вересня російські ЗМІ стверджували що з Курської області РФ нібито евакуювали понад 76 тисяч осіб.

6 серпня Україна розпочала раптовий наступ у Курській області Росії. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа. Російська влада у Курській області РФ оголосила режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська операція в Курській області «все ще завдає втрат російській армії і російській державі, їхній оборонній промисловості й економіці».

За його словами, головне завдання України – «знищити якомога більше російського потенціалу і провести максимум контрударної роботи», з метою створення «буферної зони».

У МЗС заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

За даними головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, ЗСУ станом на 20 серпня контролювали понад 1260 квадратних кілометрів території і 93 населені пункти у Курській області Росії. Після того повідомлялось, що частину з них російська армія повернула.

Форум

XS
SM
MD
LG