Зеленський провів нараду із керівниками силових структур після втечі депутата Дмитрука

«Щодо кожного випадку втечі фігурантів кримінальних проваджень потрібна чітка відповідь, висновки та хто конкретно буде за це відповідати» – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів у понеділок нараду з керівниками правоохоронних органів щодо захисту національних інтересів держави в умовах воєнного стану, повідомила пресслужба Офісу президента.

«Передусім – питання протидії зрадникам, колаборантам та особам, які виправдовують російську агресію в різних сферах і допомагають ворогу. Також маємо детально обговорити механізм застосування санкцій нашою державою та взаємодію з партнерами, щоб наші санкційні режими були синхронізовані», – сказав Зеленський.

Вказано, що директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов розповів про розслідування справ щодо незаконного перетину державного кордону, а Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доповів про посилення охорони державного кордону для припинення діяльності каналів незаконного перевезення українців.

«Більш ніж достатньо структур і персоналу займаються охороною нашого державного кордону й повинні протидіяти незаконному перетину (кордону). Щодо кожного випадку втечі фігурантів кримінальних проваджень потрібна чітка відповідь, висновки та хто конкретно буде за це відповідати», – зазначив президент.

За підсумками наради лідер країни доручив розробити план посилення кордону України та Молдови на ділянці невизнаного Придністровʼя.

Напередодні Зеленський повідомив про наміри провести нараду з керівниками правоохоронних відомств після того, як стало відомо про незаконний перетин кордону народним депутатом Артемом Дмитруком.

Your browser doesn’t support HTML5

Що відомо про Артема Дмитрука: деталі та подробиці (відео)

Раніше того ж дня чинному народному депутатові повідомили про підозру за напад на співробітника правоохоронного органу в Одесі і спробу викрасти зброю. У відомстві не називають прізвища депутата, але з матеріалів справи зрозуміло, що мова йде про Артема Дмитрука.

За даними видання «Українська правда», Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. Крім того, за даними джерел, того ж дня нардеп залишив територію Молдови і полетів в Італію.

Дмитрука виключили з фракції «Слуга народу» у листопаді 2021 року. Депутат відомий кількома скандалами. Він виступив проти заборони Російської православної церкви в Україні. В січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, щоби пройти до зали засідань.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Прикордонники проводять перевірку через дані про перетин кордону нардепом Дмитруком – речник