Доступність посилання

ТОП новини

ДБР порушило кримінальне провадження через незаконний перетин кордону нардепом Дмитруком


Чинному народному депутатові повідомили про підозру за напад на співробітника правоохоронного органу в Одесі і спробу викрасти зброю
Чинному народному депутатові повідомили про підозру за напад на співробітника правоохоронного органу в Одесі і спробу викрасти зброю

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора порушили кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону чинним народним депутатом, якому сьогодні було повідомлено про підозру у нападах на громадян. Про це йдеться у повідомленні пресслужби ДБР 25 серпня.

«Наразі в Одесі вже працює слідчо-оперативна група ДБР, до якої залучені також працівники центрального апарату бюро. Тривають невідкладні слідчі дії щодо зʼясування, яким чином депутат перетнув кордон та хто йому у цьому допомагав», – вказано у повідомленні.

За даними ДБР, вже відбулися обшуки у цивільних осіб та працівників державної прикордонної служби, які, ймовірно, сприяли депутату в незаконному перетину кордону.

Раніше, 25 серпня, чинному народному депутатові повідомили про підозру за напад на співробітника правоохоронного органу в Одесі і спробу викрасти зброю.

У відомстві не називають прізвища депутата, але з матеріалів справи зрозуміло, що мова йде про Артема Дмитрука.

Читайте також: СБУ: під час незаконного перетину кордону зі Словаччиною затримано депутата партії ОПЗЖ з Чигирина

За даними ДБР, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю. В іншому випадку – в Києві у депутата виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову.

За даними видання «Українська правда» Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. Крім того, за даними джерел, того ж дня нардеп залишив територію Молдови і полетів в Італію.

Дмитрука виключили з фракції «Слуга народу» у листопаді 2021 року. Депутат відомий кількома скандалами. Він виступив проти заборони Російської православної церкви в Україні. В січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, щоби пройти до зали засідань.

Також у червні 2021 року охоронців Дмитрука обвинуватилив нападі на активістів в Одесі – заяви в поліцію написали двоє постраждалих, що прийшли до його приймальні. Сам народний депутат наголошував, що в нього немає охорони, а в конфлікті брали участь інші відвідувачі приймальні.

Форум

XS
SM
MD
LG