Заарештованому в справі про новий замах на Трампа висунули звинувачення

Райан Веслі Рут, архівне фото

Райану Руту, заарештованому в справі про новий замах на кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа, висунули звинувачення в незаконному володінні зброєю, повідомляє CNN.

Звинувачення містить два пункти – зберігання вогнепальної зброї в статусі засудженого і зберігання зброї зі стертим серійним номером. На думку прокурора Палм-Біч, Рута буде складно звинуватити в злочині безпосередньо проти Трампа. Відстань, на якій підозрюваний перебував під час імовірного замаху, від 300 до 500 метрів, надто велика для припущення, що Рут цілив саме в колишнього президента.

Слухання у справі призначені на наступний понеділок, 23 вересня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Трамп каже, що «на нього скоїли замах через риторику Байдена та Гарріс»

Стрілянина відбулася біля поля для гольфу у Вест-Палм-Біч, штат Флорида, де в цей момент перебував Дональд Трамп. За даними ЗМІ, Рут причетний до кількох правопорушень. Він також розповідав ЗМІ, що намагався вербувати колишніх солдатів афганської армії для служби у ЗСУ та провів у 2022 році кілька місяців на українській території.

Спробі замаху запобігли після того, як агент Секретної служби відкрив попереджувальний вогонь по кущах, які оточують поле для гольфу, помітивши серед зелені дуло автомата. Трамп у цей момент грав у гольф.

Рут спробував утекти на автомобілі, але невдовзі був затриманий. У кущах за ґратчастою огорожею, що відокремлює гольф-клуб від шосе, було знайдено напівавтоматичну гвинтівку зі снайперським прицілом, а також відеокамеру.

Мотиви дій Рута невідомі. За даними Associated Press, у 2020 році він писав у соцмережах про підтримку кандидатури Дональда Трампа, але останнім часом був прихильником Джо Байдена та Камали Гарріс.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Політичному насильству немає місця ніде у світі» – Зеленський засудив замах на Трампа