Сирський розповів про пріоритети ЗСУ в розмові з головою Комітету штабів США

«Подякував за відчутне посилення української ППО і за допомогу озброєнням, боєприпасами і технікою», – заявив Олександр Сирський

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 30 липня повідомив, що провів розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном, під час якої обговорив поточну ситуацію на фронті й назвав пріоритети для ЗСУ.

«Подякував за відчутне посилення української ППО і за допомогу озброєнням, боєприпасами і технікою. Пріоритетами для нас залишається досягнення переваги у повітрі й розширення можливостей для ураження ворожих обʼєктів, незалежно від їхнього розташування», – цитує слова Сирського пресслужба Генштабу.

Наприкінці травня 2024 року перша група українських пілотів завершила курс навчання на винищувачах F-16 у США. Вони проходили підготовку на 162-й військово-повітряній базі Нацгвардії в Тусоні в штаті Арізона з жовтня 2023 року. Після закінчення навчання пілоти вирушили до Європи для проходження додаткової підготовки.

Читайте також: Ціль №1: як Росія полюватиме на F-16 в Україні і що врятує літаки

Влада України просила надати винищувачі F-16 від початку повномасштабного вторгнення Росії. У 2023 році кілька країн за згодою США ухвалили рішення передати Києву такі літаки.

Україна закликає західних партнерів надати дозвіл використовувати їхню зброю для ударів вглиб території РФ. Президент України Володимир Зеленський заявив, що заборони на використання західної зброї для ударів по території РФ не має бути, оскільки йдеться не про наступ України, а про захист.

Скасування обмежень на удари України по території Росії підтримали президент Франції Емманюель Макрон, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, президент Латвії Едгарс Рінкевичс, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен, прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Однак, наприклад, США, Німеччина цього не підтримують.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сирський: українські дрони поцілили в близько 200 об’єктів у Росії