Доступність посилання

ТОП новини

«Дискусії тривають»: у Держдепі США розповіли про обговорення дозволу Україні на далекобійні удари по РФ


Журналісти спитали в Крістофера Сміта, чи Вашингтон розглядає заклики України зняти всі наявні обмеження на зброю великої дальності
Журналісти спитали в Крістофера Сміта, чи Вашингтон розглядає заклики України зняти всі наявні обмеження на зброю великої дальності

Сполучені Штати ведуть розмови з Україною щодо дозволу на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території вглиб Росії – про це заявив заступник помічника державного секретаря США Крістофер Сміт, цитує «Голос Америки».

«Ми й надалі будемо коригувати та адаптувати нашу безпекову допомогу та вказівки, які ми надаємо, базуючись на оперативних та стратегічних потребах наших партнерів в Україні», – сказав Сміт.

Журналісти спитали в Сміта, чи Вашингтон розглядає заклики України зняти всі наявні обмеження на зброю великої дальності. Дипломат відповів, що США зроблять «все, що в їхніх силах», щоб допомогти Києву протистояти російським атакам.

Читайте також: США не змінили політику щодо ударів по військових об’єктах на території Росії – Пентагон

Він також ексклюзивно повідомив Голосу Америки, що США «ретельно та тісно співпрацюють з українськими колегами, щоб адаптувати та налаштувати допомогу у сфері безпеки та керівні принципи, які ми надаємо разом із цією допомогою, щоб протистояти цим загрозам»:

«Ці дискусії тривають. Я не хочу «телеграфувати» будь-які наші удари росіянам, але ми ретельно працюємо з Україною над цим критичним питанням і продовжуватимемо тісно співпрацювати».

Президент Володимир Зеленський 3 липня заявив, що зупинити повітряні атаки Росії можливо лише збільшенням кількості систем протиповітряної оборони в Україні, а також «більш далекобійними ударами по місцях базування російських терористів, по їхніх авіабазах».

Читайте також: Зеленський у США: дозвіл щодо ударів по військових літаках РФ на їхніх базах зможе захистити Україну від КАБів

Раніше американське видання The Washington Post із посиланням на двох українських чиновників повідомило, що США дозволили Збройним силам України застосовувати американську зброю не більше ніж на 100 кілометрів углиб російської території.

Наприкінці травня Вашингтон дозволив Києву завдавати ударів по російських силах, які атакують Україну через кордон. Атакувати об'єкти на території Росії своєю зброєю Києву дозволили й інші західні країни, зокрема, Польща, Данія, Нідерланди.

Форум

XS
SM
MD
LG