Доступність посилання

ТОП новини

Сирський: українські дрони поцілили в близько 200 об’єктів у Росії


За словами головнокомандувача ЗСУ, всі ці об’єкти були пов’язані з «військовою логістикою» і включали заводи, склади палива і боєприпасів
За словами головнокомандувача ЗСУ, всі ці об’єкти були пов’язані з «військовою логістикою» і включали заводи, склади палива і боєприпасів

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що українські військові за допомогою безпілотників-камікадзе великої дальності поцілили у «близько 200 об’єктів критичної інфраструктури» в Росії. Він сказав про це в інтерв’ю британському виданню The Guardian, оприлюдненому 24 липня.

За словами Сирського, всі ці об’єкти були пов’язані з «військовою логістикою» і включали заводи, склади палива і боєприпасів.

Тим часом він нагадав, що морські безпілотники потопили близько третини Чорноморського військово-морського флоту Росії. «Для них це дійсно стало пасткою, а для деяких [суден] могилою», – сказав Сирський.

Читайте також: «Працюємо над тим, щоб зменшити залежність від постачання ракет партнерами» – Зеленський

За його словами, Кремль був змушений «повністю вийти» з порту Севастополя в окупованому Криму після низки українських атак.

Сирський відмовився назвати терміни можливого знищення Керченського мосту, що з’єднує окупований півострів з Росією, але наголосив, що Київ планує повернути Крим. «Це реально. Звичайно, це велика військова таємниця», – сказав генерал.

Україна закликає західних партнерів надати дозвіл використовувати їхню зброю для ударів вглиб території РФ. Тим часом, поки відомо про далекобійні удари з застосуванням дронів. Наприклад, на початку травня у російському Башкортостані український безпілотник вразив нафтопереробний завод. Як повідомило тоді Радіо Свобода поінформоване джерело, це був дрон Служби безпеки, який встановив історичний рекорд, подолавши відстань у 1500 кілометрів.

Читайте також: Україна має дрони, здатні пролетіти понад тисячу кілометрів – Федоров

Форум

XS
SM
MD
LG