Внаслідок обстрілів прикордоння Сумщини постраждало двоє людей – влада

Ілюстраційне фото. Наслідки російських обстрілів на Сумщині, серпень 2024 року

Через російські обстріли прикордонних територій Сумської області 11 вересня поранені двоє людей, йдеться в повідомленні обласної військової адміністрації.

За даними ОВА, «у Миропільській громаді росіяни вдарили FPV-дроном, внаслідок чого зазнав поранення водій хлібовоза».

Крім того, відомо, що «в Краснопільській громаді сили РФ вели мінометний обстріл, артилерійський, обстріл з РСЗВ, здійснив скиди з БПЛА вибухових пристроїв. Також росіяни вдарили FPV-дронами, внаслідок удару одна цивільна людина зазнала поранення».

«Протягом дня росіяни здійснили 62 обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 166 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Юнаківська, Великописарівська, Хотінська, Краснопільська, Есманська, Білопільська, Березівська, Лебединська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Дружбівська громади», – наголосили в ОВА.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Далекобійні ракети та дозвіл від США на удари по Росії: як це змінить хід війни?

Російські війська щодня регулярно атакують дронами українські регіони. Найчастіше про скиди вибухівок з російських дронів по цивільних повідомляє влада Херсонщини, Сумщини, Чернігівщини та Харківщини.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час