Доступність посилання

ТОП новини

Росія запустила по Україні кілька груп «Шахедів» – Повітряні сили ЗСУ


У низці областей ввечері 11 вересня оголосили повітряну тривогу через атаку «Шахедів» (фото архівне)
У низці областей ввечері 11 вересня оголосили повітряну тривогу через атаку «Шахедів» (фото архівне)

У низці областей України ввечері 11 вересня оголосили повітряну тривогу через атаку «Шахедів», йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

«Кілька груп шахедів на Сумщині курсом на південний захід! Група шахедів на межі Харківської та Сумської областей курсом на Полтавщину! Група «Шахедів» на Полтавщині курсом на Кременчук!» – попередили українські військові.

Станом на 23.10, за даними Повітряних сил, російські дрони змінили напрямок руху.

О 23.55 в Повітряних силах повідомили про рух російської ракети з Чорного Моря на Одесу.

О 00.03 у Київській області оголосили повітряну тривогу через рух ударних дронів.

«Група «Шахедів» продовжує курс в Дніпропетровській області курсом на Дніпро! Група «Шахедів» рухається в Полтавській області курсом на північний схід! група «Шахедів» на Чернігівщині рухається вздовж державного кордону курсом на захід! група «Шахедів» на Миколаївщині курсом на північний-захід!»,– повідомили українські військові.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG