Рада ЄС затвердила нові критерії для санкцій проти Росії за «дестабілізаційні дії»

Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель

Рада Євросоюзу затвердила нові критерії для санкцій проти Росії у відповідь на «дестабілізаційні» дії Москви за кордоном, повідомив 8 жовтня сайт Ради ЄС. У пресрелізі йдеться, що новий санкційний режим дозволить ЄС переслідувати фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у діях, які «підтримують фундаментальні цінності Євросоюзу і його держав-членів, їхню безпеку, незалежність і цілісність, а також міжнародних організацій і третіх країн».

За версією ЄС, нові критерії для санкції дадуть змогу протистояти різним «гібридним загрозам»: підриву виборчих процесів та функціонування демократичних інститутів, саботажу економічної діяльності, що становить суспільний інтерес, використанню скоординованої дезінформації, кібератакам, використанню мігрантів.

«Сьогоднішнє рішення, засноване на пропозиції верховного представника із закордонних справ Жозепа Борреля, є частиною відповіді ЄС на кампанію гібридної діяльності Росії, яка триває і яка останнім часом посилилася через нові операції на європейській території», – йдеться в повідомленні.

Тим, хто потрапить під нові санкції, загрожуватиме заморожування активів та заборона на в’їзд до Євросоюзу, а громадянам та компаніям із ЄС буде заборонено надавати їм гроші.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ЄС пояснили, чому в російських ракетах і дронах досі є західні компоненти