Повітряні сили: станом на 8:30 збили 80 дронів РФ, атака триває

Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року

Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що станом на 8:30 ранку 18 жовтня в українському повітряному просторі виявили 135 запущених Росією ударних безпілотників, 80 з яких – збили.

Повітряний напад РФ триває, зазначили в ЗСУ. За їхніми даними, Росія з вечора 17 жовтня атакує Україну ударними БпЛА типу Shahed і дронами невстановленого типу з російських Курська, Орла і Приморсько-Ахтарська.

«У результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях», – йдеться в повідомленні.

44 російських безпілотники локаційно втрачені, два – полетіли в Білорусь, до 10 БпЛА ще перебувають у повітряному просторі центральних областей України, кажуть у Повітряних силах.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Час грає на користь Путіну. Захід має терміново змінити свою політику, щоб зупинити війну – експерти

«Бойова робота триває! Інформація оновлюється», – зазначили в ЗСУ.

Раніше очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко заявив, що російські війська в ніч на 18 жовтня здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню й інфраструктурі України.

За його словами, всі дрони, які загрожували Києву, знешкодили сили ППО, в місті минулося без потерпілих і руйнувань.

Російські війська від пізнього вечора 17 жовтня запустили ударні дрони «Шахед» по українських областях. У низці регіонів працювала ППО. Повітряна тривога в деяких областях діє досі, зокрема у Київській, Черкаській, Житомирській, Вінницькій, Чернігівській, Сумській, Полтавській і Хмельницькій областях.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: КМВА: війська РФ вночі здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час