Доступність посилання

ТОП новини

КМВА: війська РФ вночі здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками


За словами голови КМВА, бойова робота в повітряному просторі Києва велася понад 4,5 години
За словами голови КМВА, бойова робота в повітряному просторі Києва велася понад 4,5 години

Російські війська в ніч на 18 жовтня здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню й інфраструктурі України, заявив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Ніч без оголошення повітряної тривоги для мешканців Києва, на жаль, стала вже великим виключенням. Такі жорсткі реалії цієї страшної війни. Минула ніч і для киян, і для більшості регіонів країни була знов неспокійна. Російські війська здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню та інфраструктурі України. Ворожі дрони загрожували і Києву. Але завдяки злагодженій роботі Сил оборони, усі БпЛА які рухалися в бік столиці, були знешкоджені», – написав він у телеграмі.

За словами голови КМВА, бойова робота в повітряному просторі Києва велася понад 4,5 години.

За даними оперативного зведення, в місті минулося без потерпілих і руйнувань.

Російські війська від пізнього вечора 17 жовтня запустили ударні дрони «Шахед» по українських областях. У низці регіонів працювала ППО. Повітряна тривога в деяких областях діє досі, зокрема у Київській, Черкаській, Житомирській, Вінницькій, Чернігівській, Сумській, Полтавській.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні, за підтвердженими даними, загинули щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнали поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

Форум

XS
SM
MD
LG