Росія намагається «викликати емоції страху і безпорадності» на тлі повеней у Європі – польські військові

Повінь у Центральній Європі, 18 вересня 2024 року

Польські військові звинуватили Росію в тому, що вона організувала «інформаційно-психологічну» операцію на тлі повені у Центральній та Східній Європі.

«У зв’язку з повінню на південному заході Польщі проводиться інформаційно-психологічна операція, пов’язана з Російською Федерацією», – заявили в мережі Х Війська захисту кіберпростору Польщі.

Військові стверджують, що «апарат впливу» застосовує «техніку селективного відбору інформації та прагне викликати в отримувачів емоції страху та безпорадності», а також підірвати довіру до державних безпекових структур.

Відомство не пояснило, чому дійшло таких висновків. Польські військові закликали користувачів мережі перевіряти джерела інформації та з обережністю ставитися до контенту, покликаного викликати бурхливу емоційну реакцію.

У середині вересня внаслідок сильних дощів, спричинених штормом «Борис», у Центральній та Східній Європі сталася сильна повінь. Постраждали Австрія, Чехія, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина. Найбільших збитків зазнали Чехія та Польща. За оцінками місцевих чиновників, збитки інфраструктурі лише в цих двох країнах можуть сягнути 10 мільярдів доларів.

Смертоносна стихія. Як повінь руйнує будинки та забирає життя людей у Центральній та Східній Європі (фотогалерея)

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Стан стихійного лиха в Польщі: прорвало ще одну дамбу, постраждалим виділили мільярд злотих