Доступність посилання

ТОП новини

Туск розпорядився запровадити в постраждалих від повені регіонах Польщі стан стихійного лиха


Голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск розпорядився запровадити в постраждалих від повені регіонах країни стан стихійного лиха
Голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск розпорядився запровадити в постраждалих від повені регіонах країни стан стихійного лиха

Голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск розпорядився запровадити у постраждалих від повені регіонах країни стан стихійного лиха.

«Після консультацій з профільними міністрами і службами я доручив підготувати постанову Ради міністрів про запровадження стану стихійного лиха»,– написав Туск у соцмережі Х.

У Польщі триває боротьба з повінню: за допомогою рятувальників й армійських підрозділів відбувається евакуація місцевих жителів із затоплених населених пунктів. Найскладніше ситуація спостерігається у Нижньосілезькому та Опольському воєводствах на південному заході країни.

15 вересня в Польщі знайшли вже другого загиблого внаслідок повені. Тіло 42-річного чоловіка виявили в гирлі річки у Бєльсько-Бяла. За даними ЗМІ причина смерті – утоплення.

Через масштабну повінь Польща звертатиметься за допомогою до ЄС.

Прем’єр-міністр країни Дональд Туск згодом повідомив, що Україна запропонувала свою допомогу у боротьбі з наслідками негоди.

Форум

XS
SM
MD
LG