Доступність посилання

ТОП новини

Через повінь Польща проситиме допомоги у ЄС: медіа повідомляють про другу жертву стихії 


Мішки з піском на набережній річки Бяла в місті Глухолази, південь Польщі, 14 вересня 2024 року
Мішки з піском на набережній річки Бяла в місті Глухолази, південь Польщі, 14 вересня 2024 року

У Польщі знайшли другого загиблого внаслідок повені. Тіло 42-річного чоловіка знайшли в гирлі річки у Бєльсько-Бяла. Про це повідомляє радіо RMF FM. За даними медіа причина смерті – утоплення.

Через масштабну повінь Польща звертатиметься за допомогою до ЄС.

«Я доручив міністру фінансів підготувати кошти для екстреної допомоги та ліквідації наслідків повені. Міністр у справах Євросоюзу звертатиметься за європейською допомогою. Ми нікого не залишимо на одинці. Я звернувся до міністра оборони з проханням направити додаткові сили в постраждалі райони», – написав у мережі X прем’єр-міністр Польщі Дональда Туск.

На півні Польщі триває евакуація людей. Для цього, зокрема, залучили 5 гелікоптерів. Подекуди людей знімають із дахів будинків. Зірвані мости, будинки зносить течією. Міста Глухолази та Клодзко затоплені. Дощі там не припиняються.

Прем’єр-міністр країни Дональд Туск згодом повідомив, що Україна запропонувала свою допомогу у боротьбі з наслідками негоди.

«Нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль висловив солідарність із Польщею та готовність негайно направити сотню рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням, для боротьби з паводком. Зворушливо», – зазначив Туск у соцмережі Х.

Раніше, 15 вересня, у Польщі зафіксували першу смерть через повінь, спричинену сильними дощами. Про загиблу людину повідомив премʼєр-міністр Дональд Туск.

Форум

XS
SM
MD
LG