В Одесі чоловік і жінка побили патрульну під час вручення повістки – поліція

В Одесі вдень 2 серпня чоловік і жінка під час вручення повістки побили патрульну

В Одесі вдень 2 серпня чоловік і жінка під час вручення повістки побили патрульну, йдеться в повідомленні пресслужби Головного управління Нацполіції в області.

За даними правоохоронців, військовослужбовці ТЦК та СП зупинили водія автомобіля КІА для перевірки військово-облікових даних. З'ясувалося, що чоловік кілька років не проходив ВЛК, тож йому хотіли вручити повістку.

Поліціянти кажуть, що отримувати її він відмовився та викликав на допомогу свого 43-річного брата. Тоді, як пише поліція, «чоловіки спровокували конфлікт, у який втрутилася 42-річна перехожа».

«Переглянувши відео з боді камер поліцейських, встановлено, що 43-річний чоловік схопив патрульну за ноги і повалив на землю, а 42-річна жінка завдала поліцейській кілька ударів по голові», йдеться у повідомленні правоохоронців.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чотирьом чоловікам повідомили про підозру за побиття військовослужбовця ТЦК у Ворохті – прокуратура

Крім того, у Нацполіції Одещини кажуть, що «фігурант вибігав і лягав на проїжджу частину дороги, чим заважав руху автомобілів».

Відомо, що за фактом побиття патрульної розпочато досудове розслідування. Жінку та чоловіка затримали. Наразі вирішується питання про оголошення підозр.

Щодо 43-річного чоловіка та 42-річної жінки склали адміністративні протоколи за дрібне хуліганство та злісну непокору законному розпорядженню або вимоги поліцейського. Також чоловік отримав постанову про адміністративне правопорушення (за порушення правил дорожнього руху пішоходами), кажуть у відомстві.

Також за даними Нацполіції, правоохоронці «розслідують факт завдання тілесних ушкоджень співробітнику ТЦК водієм КІА, який втік з місця події. Наразі його місцезнаходження встановлюють».

Поліцейські уточнили, що «планується провести судово-медичні експертизи, щоб остаточно кваліфікувати дії зловмисників».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Намагався спалити будівлю ТЦК на Вінниччині і планував підпали у Житомирі» – СБУ заявила про затримання агента ФСБ

4 липня на в’їзді у Ворохту військовослужбовці одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки тимчасово розгорнули блокпост, на якому перевіряли у людей документи. Згодом прийшли місцеві жителі з вимогою прибрати блокпост, стався конфлікт.

Згодом в оперативному командуванні «Захід» заявили, що жителі Ворохти почали конфлікт.

«Напали на військовослужбовця ТЦК та побили його машину. Даний військовослужбовець був поранений та воював за «подібних осіб». Така подяка», – йдеться у повідомленні.

Мешканці спершу прийшли до селищної ради з вимогою прибрати блокпост, оскільки суттєво зменшився потік туристів, а проїзд до курорту «Буковель» – безперешкодний. Люди пояснили Радіо Свобода, що саме ця несправедливість штовхнула їх на конфлікт із працівниками ТЦК.

У командуванні зазначили, що блокпост у Ворохті прибрали, але військовослужбовці ТЦК будуть і надалі перевіряти документи відвідувачів селища.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генштаб ЗСУ санкціонував мобілізацію поза ТЦК – «дозволить спростити механізм»