Доступність посилання

ТОП новини

«Намагався спалити будівлю ТЦК на Вінниччині і планував підпали у Житомирі» – СБУ заявила про затримання агента ФСБ


За даними слідства, йдеться про 17-річного жителя Одеси, який навесні цього року потрапив у поле зору ФСБ через пошуки швидкого заробітку в інтернеті
За даними слідства, йдеться про 17-річного жителя Одеси, який навесні цього року потрапив у поле зору ФСБ через пошуки швидкого заробітку в інтернеті

Служба безпеки України заявляє про затримання у Вінниці агента російського ФСБ, який намагався спалити одну з адмінбудівель територіального центру комплектування в області.

«Контррозвідники СБУ затримали зловмисника «по гарячих слідах» після того як він кинув «коктейль Молотова» у стіну військкомату та відзняв загоряння на камеру власного телефону», – повідомляє пресслужба відомств у телеграмі.

За даними слідства, фігурантом виявився 17-річний житель Одеси, який навесні цього року потрапив у поле зору ФСБ через пошуки швидкого заробітку в інтернеті, на одному з таких сайтів чоловік оприлюднив своє резюме, на яке відповів представник російської спецслужби, запропонувавши одеситу за вчиняти підпали об’єктів військової інфраструктури та автомобілів українських захисників.

Читайте також: Підпал автомобілів військових: на Київщині затримали пару, яку підозрюють в роботі на РФ – СБУ

У СБУ зазначають, що після «тестових» завдань у вигляді фотофіксації локацій Сил оборони у портовому місті окупанти «відрядили» молодого чоловіка на Вінниччину, де він мав підпалити будівлю ТЦК. Після цього завдання він мав продовжити серію підпалів на території Житомира.

Під час обшуків у фігуранта вилучили саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з агресором, додають у спецслужбі.

На підставі зібраних доказів йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). Підозрюваний перебуває під вартою.

Напередодні правоохоронці в Одесі затримали шістьох людей за підозрою у підпалах понад 15 автомобілів військовослужбовців. Раніше цього місяця було затримання у Львові двох місцевих жителів віком 17 та 18 років за підозрою у підпалі автомобілів військових. За даними слідства, на одному з російських телеграм-каналів представник російської ФСБ пообіцяв старшому з них грошову нагороду за пошук та підпал автомобілів військових:

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Форум

XS
SM
MD
LG