Доступність посилання

ТОП новини

Працівники ТЦК можуть перебувати на прикордонних пунктах пропуску – Демченко


Андрій Демченко зауважив, що представники ТЦК перебувають там для того, щоб допомогти працівникам прикордонної служби.
Андрій Демченко зауважив, що представники ТЦК перебувають там для того, щоб допомогти працівникам прикордонної служби.

Представники територіальних центрів комплектування можуть перебувати на пунктах пропуску на кордоні з Україною, проте вони не беруть участь в заходах прикордонного контролю. Про це в ефірі Радіо Свобода (Свобода.Live) заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Він зауважив, що представники ТЦК перебувають там для того, щоб допомогти працівникам прикордонної служби.

«В окремих пунктах пропуску, в окремі години можуть бути присутні представники територіальних центрів комплектування, але вони не беруть участі в заходах прикордонного контролю. Вони там перебувають для того, щоб допомогти прикордонникам у разі, якщо у нас виникають якісь питання щодо документів або інформації стосовно людей, які перетинають. Тоді ми можемо звернутися до тих представників територіальних центрів комплектування, які можуть перебувати в пунктах пропуску», – каже Демченко.

Речник додає, що повістки ж на пунктах пропуску «масово, відкрито чи не відкрито» не видають, оскільки участі в заходах прикордонного контролю представники територіальних центрів комплектування не беруть.

Якщо ж людина, яка перетинає кордон, подана у розшук до підрозділів Національної поліції України, що може відображатися, наприклад, в системі «Оберіг», то працівники прикордонної служби можуть звернутися до поліції, щоб вони доставили цю людину до територіальних центрів комплектування.

Читайте також: Військовозобов’язаним «треба оновити дані, щоб потім не було питань» – Костенко

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно було зробити до 16 липня включно.

Як повідомляли раніше в ДПСУ, з 17 липня в пунктах пропуску при виїзді громадян за межі України у чоловіків віком від 18 до 60 років прикордонники перевірятимуть наявність військово-облікових документів.

Форум

XS
SM
MD
LG