Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ санкціонував мобілізацію поза ТЦК – «дозволить спростити механізм»


Навчання українських військових стрільбі з протитанкового комплексу NLAW, фото ілюстративне
Навчання українських військових стрільбі з протитанкового комплексу NLAW, фото ілюстративне

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив увечері 1 серпня, що опрацював пропозиції щодо змін до «Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період».

Як ідеться в повідомленні, пропозиції «надають можливість командирам військових частин здійснювати призов військовозобов’язаних, які виявили бажання проходити військову службу без участі у цих заходах територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки».

У Генштабі вважають, що такі зміни «дозволять:

• спростити механізм залучення громадян на військову службу по мобілізації;

• командирам військових частин підібрати та призвати на військову службу особовий склад, який мотивований для захисту своєї Батьківщини;

• військовозобов’язані можуть вибрати вакантні посади, що є у військових частинах, у тому числі за спорідненим цивільним фахом або навичками;

• нівелювати ризики для громадян бути призваними через ТЦК та СП до інших військових частин (не за власним вибором)».

Дотепер серед військовозобов’язаних імовірною була ситуація, коли чоловік прийшов до ТЦК із відношенням від конкретного підрозділу, де його чекають за мобілізацією, але з навчального центру потрапив до іншого підрозділу. Запропоновані Генштабом ЗСУ зміни мають на меті скоротити число таких випадків.

Форум

XS
SM
MD
LG