Вночі сили РФ атакували Одесу «Шахедами»: спалахнули склади і автівки, постраждав чоловік – ДСНС

Наслідки атаки сил РФ по Ізмаїлу на Одещині, 27 вересня 2024 року

У ніч проти 6 жовтня російські військові атакували Одесу «Шахедами», йдеться в повідомленні ДСНС України в області.

«На жаль, під час атаки постраждав один чоловік, якого у важкому стані було госпіталізовано до медичного закладу», – зазначають у відомстві.

Крім того, за даними ДСНС, «внаслідок влучання безпілотників була пошкоджена цивільна інфраструктура, зокрема складські приміщення та вантажні автомобілі. На місцях влучання спалахнули пожежі, які ліквідували вогнеборці».

«Від ДСНС залучались 12 одиниць техніки та 47 рятувальників, від Асоціації добровільних пожежних України – 1 одиниця техніки та 3 чоловіка особового складу», – підсумували рятувальники.

Увечері, 5 жовтня, в Україну зайшли ударні БПЛА, які запустили війська Росії, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. В Києві та Одесі лінали вибухи, працювали сили ППО.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада: на Херсонщині війська РФ атакували дроном автомобіль «швидкої», поранені у тяжкому стані