Доступність посилання

ТОП новини

На фронті від початку доби відбулося майже 150 бойових зіткнень – зведення Генштабу ЗСУ


Український військовослужбовець націлив свою артилерійську гармату Д-30 під час обстрілу позицій військ РФ біля Торецька, Донецька область, Україна, 22 вересня 2024 року
Український військовослужбовець націлив свою артилерійську гармату Д-30 під час обстрілу позицій військ РФ біля Торецька, Донецька область, Україна, 22 вересня 2024 року

Від початку цієї доби на фронті відбулося 147 бойових зіткнень. Найбільше атак зафіксовано на Покровському та Курахівському напрямках, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України 5 жовтня.

«На Покровському напрямку від початку цієї доби, росіяни 28 разів намагалися прорвати нашу оборону неподалік населених пунктів Новоторецьке, Селидове, Крутий Яр, Лисівка та Промінь. Одне боєзіткнення досі триває. Противник зазнає значних втрат – сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 177 окупантів, 72 з них – безповоротно», – кажуть військові.

За даними штабу, на Курахівському російські війська 26 разів атакували позиції ЗСУ поблизу Цукуриного, Новоселидівки, Ізмайлівки, Гострого, Максимільянівки, Катеринівки, Костянтинівки та Антонівки. За уточненою інформацією, три бої – продовжуються.

«На Куп’янському напрямку противник зосередив основні зусилля в районі населеного пункту Лозова, де атакував 12 разів, 7 боїв досі тривають. Крім того, десять разів проводив штурми у районах Новоосинового, Кучерівки, Петропавлівки, Степової Новоселівки, Піщаного, Глушківки та Кругляківки, тут Українські захисники відбили всі атаки», – кажуть у ЗСУ.

Також армія РФ намагалася просунутися на Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Времівському і Оріхівському напрямках.

5 жовтня речник Сил оборони півдня Владислав Волошин в етері телемарафону розповів, що ЗСУ прогнозують найближчими днями активізацію штурмових дій російської армії у районі населених пунктів Оріхів і Мала Токмачка Запорізької області. Він зазначив, що розвідка фіксує накопичення російських сил на цьому напрямку.

Раніше розвідка Британії зазначила, що після захоплення міста Вугледар на Донеччині сили РФ, ймовірно, продовжать наступ, аде місто знаходиться на перетині двох ключових фронтів – Запорізького та Донецького.

«Ймовірно, російські війська спробують продовжити наступ найближчими тижнями. На заході однією з ймовірних цілей є Велика Новосілка у бік Запоріжжя по шосе T0509. У 8 км на північ знаходиться Богоявленка», – зазначили у британській розвідці.

Форум

XS
SM
MD
LG