Союзники по НАТО «консультуються» через розміщення військ Північної Кореї в Росії

Північнокорейські військові на навчаннях, березень 2024 року, фото оприлюднене державними медіа КНДР

Країни-члени НАТО мають підтвердження того, що війська Північної Кореї розміщені на території Росії – про це повідомила речниця альянсу Фара Дахлалла у коментарі журналістам 23 жовтня.

«Ми активно консультуємося всередині Альянсу на цю тему, Північноатлантична рада незабаром отримає брифінг брифінг (від Південної Кореї – ред.) і обговорить цю тему надалі», – йдеться в заяві, яку цитує Reuters.

Дахлалла додала, що, якщо північнокорейські війська будуть відправлені на війну в Україну, це «означатиме значну ескалацію підтримки КНДР нелегальної війни Росії і буде ще однією ознакою значних втрат Росії на фронті».

Сьогодні міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що є докази того, що війська Північної Кореї перебувають у Росії, але що вони там роблять, поки що невідомо.

Читайте також: «Відчай Росії. Путін втрачає багато людей». Представники Заходу про солдатів КНДР у війні проти України

18 жовтня Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила про намір Північної Кореї відправити 12 тисяч військових до України. За її даними, йдеться про чотири бригади військових, зокрема спецназ, і передислокація цих сил уже почалася.

В українській розвідці озвучували очікування, що вже 23 жовтня перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області Росії.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що КНДР фактично надсилає своїх громадян воювати в Україну в російських військах. Газета The Washington Post із посиланням на неназваного співробітника української розвідки писала, що «кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку в Росії і можуть бути спрямовані на лінію фронту в Україні до кінця цього року».

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини». Також посол КНДР в ООН Кім Сон заперечив повідомлення про надсилання північнокорейських військових для допомоги Росії у повномасштабній війні проти України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Участь військ КНДР у війні: Австрія та Німеччина викликали до МЗС послів Північної Кореї