Доступність посилання

ТОП новини

Перші військові з КНДР можуть зʼявитися у Курській області РФ вже завтра – Буданов


Керівник розвідки розповів, що на даний момент незрозуміло, скільки військових з КНДР прибуде і як вони будуть оснащені
Керівник розвідки розповів, що на даний момент незрозуміло, скільки військових з КНДР прибуде і як вони будуть оснащені

Очікується, що вже завтра перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області Росії, повідомив проєкту The War Zone у вівторок начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Керівник розвідки розповів, що на даний момент незрозуміло, скільки військових з КНДР прибуде і як вони будуть оснащені. «Побачимо через кілька днів», – додав він.

Раніше Буданов повідомляв, що Росія готує на сході країни понад 11 тисяч військових із КНДР, які будуть готові до бойових дій із 1 листопада.

18 жовтня Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила про намір Північної Кореї відправити 12 тисяч військових до України. За її даними, йдеться про чотири бригади військових, зокрема спецназ, і передислокація цих сил уже почалася.

Читайте також: «Відчай Росії. Путін втрачає багато людей». Представники Заходу про солдатів КНДР у війні проти України

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що КНДР фактично надсилає своїх громадян воювати в Україну в російських військах. Газета The Washington Post із посиланням на неназваного співробітника української розвідки писала, що «кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку в Росії і можуть бути спрямовані на лінію фронту в Україні до кінця цього року».

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини». Також посол КНДР в ООН Кім Сон заперечив повідомлення про надсилання північнокорейських військових для допомоги Росії у повномасштабній війні проти України.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив 22 жовтня, що наразі не може підтвердити участь військ КНДР у війні проти України і очікує наступного тижня експертів з Південної Кореї, які передадуть НАТО інформацію, яку мають.

Форум

XS
SM
MD
LG