Доступність посилання

ТОП новини

Участь військ КНДР у війні: Австрія та Німеччина викликали до МЗС послів Північної Кореї


Солдати марширують на параді з нагоди 70-ї річниці дня заснування Північної Кореї в Пхеньяні, Північна Корея, 9 вересня 2018 року. Фото ілюстративне
Солдати марширують на параді з нагоди 70-ї річниці дня заснування Північної Кореї в Пхеньяні, Північна Корея, 9 вересня 2018 року. Фото ілюстративне

Австрія та Німеччина викликали до своїх Міністерств закордонних справ голів дипломатичних місій Північної Кореї, через інформація про солдатів КНДР у Росії, повідомили дипломатичні відомства країн у мережі Х.

У МЗС Німеччини зазначили, що підтримка агресивної війни Росії з боку КНДР також загрожує безпеці Німеччини та європейському мирному порядку.

«Якщо повідомлення про солдатів КНДР в Україні правдиві і КНДР підтримує військами агресивну війну Росії в Україні, такий розвиток подій був би надзвичайно серйозним і є порушенням міжнародного права», – йдеться у дописі

Також австрійське міністерство наголосило, що викликало посла КНДР, «щоб висловити серйозну стурбованість повідомленнями про присутність зброї та військ КНДР у Росії, що є грубим порушенням міжнародного права та підриває безпеку в Європі та на Корейському півострові».

Сьогодні міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що є докази того, що війська Північної Кореї перебувають у Росії, але що вони там роблять, поки що невідомо.

За даними розвідки Південної Кореї, близько 3000 північнокорейських військовослужбовців були відправлені до Росії, зараз вони проходять підготовку на безпілотниках та іншому обладнанні перед відправкою на поле бою в Україні.

18 жовтня Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила про намір Північної Кореї відправити 12 тисяч військових до України. За її даними, йдеться про чотири бригади військових, зокрема спецназ, і передислокація цих сил уже почалася.

В українській розвідці очікують, що вже 23 жовтня перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області Росії.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що КНДР фактично надсилає своїх громадян воювати в Україну в російських військах. Газета The Washington Post із посиланням на неназваного співробітника української розвідки писала, що «кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку в Росії і можуть бути спрямовані на лінію фронту в Україні до кінця цього року».

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини». Також посол КНДР в ООН Кім Сон заперечив повідомлення про надсилання північнокорейських військових для допомоги Росії у повномасштабній війні проти України.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив 22 жовтня, що наразі не може підтвердити участь військ КНДР у війні проти України і очікує наступного тижня експертів з Південної Кореї, які передадуть НАТО інформацію, яку мають.

Форум

XS
SM
MD
LG