Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон підтвердив перекидання військ КНДР до Росії


«Що саме вони роблять? Залишилося з’ясувати. Це речі, в яких нам потрібно розібратися», – сказав глава Пентагону.
«Що саме вони роблять? Залишилося з’ясувати. Це речі, в яких нам потрібно розібратися», – сказав глава Пентагону.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у середу, що є докази того, що війська Північної Кореї перебувають у Росії, і що вони там роблять, поки що невідомо.

«Є докази того, що війська КНДР перебувають в Росії», – сказав Остін журналістам у Римі.

Однак він не уточнив, про яку кількість сил КНДР йдеться.

«Що саме вони роблять? Залишилося з’ясувати. Це речі, в яких нам потрібно розібратися», – додав глава Пентагону.

За даними розвідки Південної Кореї, близько 3000 північнокорейських військовослужбовців були відправлені до Росії, зараз вони проходять підготовку на безпілотниках та іншому обладнанні перед відправкою на поле бою в Україні.

18 жовтня Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила про намір Північної Кореї відправити 12 тисяч військових до України. За її даними, йдеться про чотири бригади військових, зокрема спецназ, і передислокація цих сил уже почалася.

В українській розвідці очікують, що вже 23 жовтня перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області Росії.

Читайте також: «Відчай Росії. Путін втрачає багато людей». Представники Заходу про солдатів КНДР у війні проти України

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що КНДР фактично надсилає своїх громадян воювати в Україну в російських військах. Газета The Washington Post із посиланням на неназваного співробітника української розвідки писала, що «кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку в Росії і можуть бути спрямовані на лінію фронту в Україні до кінця цього року».

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини». Також посол КНДР в ООН Кім Сон заперечив повідомлення про надсилання північнокорейських військових для допомоги Росії у повномасштабній війні проти України.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив 22 жовтня, що наразі не може підтвердити участь військ КНДР у війні проти України і очікує наступного тижня експертів з Південної Кореї, які передадуть НАТО інформацію, яку мають.

Форум

XS
SM
MD
LG