ОВА: російські війська вранці атакували Херсон, поранено чоловіка

Наслідки російських обстрілів у Херсоні, Україна, 9 березня 2023 року. Фото ілюстративне

Близько 10:00 ранку 16 жовтня російські війська атакували Дніпровський район Херсона. Унаслідок удару постраждав чоловік, повідомила обласна військова адміністрація.

«Під ворожий удар потрапив 56-річний чоловік. Потерпілий самостійно звернувся до лікарні, де в нього діагностували вибухову травму і контузію. Херсонця шпиталізували у середньому стані тяжкості», – йдеться у дописі.

Російські війська регулярно атакують дронами цивільних у прифронтових та прикордонних областях. Про такі випадки неодноразово повідомляла місцева влада Херсонщини, Харківщини, Сумщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: П’ятеро людей загинули, восьмеро постраждали за добу в трьох областях через обстріли РФ – ОВА