Доступність посилання

ТОП новини

П’ятеро людей загинули, восьмеро постраждали за добу в трьох областях через обстріли РФ – ОВА


Поруйновані російськими ударами будівлі в Часовому Ярі, Донеччина, вересень 2024 року
Поруйновані російськими ударами будівлі в Часовому Ярі, Донеччина, вересень 2024 року

П’ятеро людей людей загинули, восьмеро – постраждали протягом минулої доби через російські обстріли в Донецькій, Харківській і Херсонській областях, свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Як повідомив голова Донецької ОВА Вадими Філашкін, у регіоні 13 жовтня загинули четверо жителів: двоє – у Часовому Яру, по одному – у Званівці і Вишневому. Ще три людини були поранені.

Одна людина загинула, четверо – були поранені на Херсонщині, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, минулої доби під російським вогнем й авіаударами опинилися Антонівка, Комишани, Садове, Білозерка, Ромашкове, Кізомис, Станіслав і Херсон.

Читайте також: В Україні у вересні внаслідок атак РФ загинули щонайменше 208 цивільних – ООН

«Російські військові поцілили в стільникову вежу; житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено три багатоповерхівки і шість приватних будинків. Також окупанти понівечили газогони, складське приміщення, гаражі, мотоцикли і приватні автомобілі», – йдеться в повідомленні.

Одна людина постраждала 13 жовтня внаслідок обстрілу Куп’янська. 56-річний чоловік був поранений внаслідок удару БпЛА, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров зазначив, що протягом доби загарбники завдали 177 ударів по дев’яти населених пунктах Запорізької області. «Надійшло чотири повідомлення про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали», – повідомив він.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

Форум

XS
SM
MD
LG