Доступність посилання

ТОП новини

Атака РФ на Миколаїв: одна людина загинула, 16 травмовані – Кім


Ukraine -- Mykolaiv, Russian shelling, 15Oct2024
Ukraine -- Mykolaiv, Russian shelling, 15Oct2024

Російська армія атакувала Миколаїв, попередньо, ракетами С-300, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім вранці 15 жовтня.

За його даними, обстріл пошкодив інфраструктурний обʼєкт, ресторанний комплекс, торгові павільйони, житлові будинки та автомобілі.

«Виникли пожежі, тривають заходи з ліквідації. Внаслідок обстрілу загинула жінка, поранення отримали 16 людей, з них трьом надано амбулаторну допомогу», – заявив голова області.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, атака спричинила пожежі на площах 30 і 400 квадратних метрів, які вже ліквідували. В іншому районі пожежу локалізували на площі 1 400 квадратних метрів, триває ліквідація.

Читайте також: Прокуратура: снаряд армії РФ влучив у житловий будинок у Херсоні, загинули двоє жінок

ОВА уточнює, що вночі проти 15 жовтня сили протиповітряної оборони на Миколаївщині збили три російських безпілотники Shahed-136/131.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG