Радник з нацбезпеки Індії відвідає Москву, щоб обговорити «мирні зусилля» щодо України – медіа

Моді під час свого візиту до Києва минулого тижня заявив, що Індія виступає за досягнення миру в Україні дипломатичним шляхом

Радник з питань національної безпеки Аджит Довал відвідає Москву з 10 по 11 вересня, де зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним і обговорить «мирні зусилля», спрямовані на врегулювання російсько-української війни, повідомили джерела індійському телеканалу India Today.

Під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним минулого місяця премʼєр-міністр Нарендра Моді повідомив йому, що Довал відвідає Москву, щоб обговорити ідеї, повʼязані з миром, після його поїздки в Україну, йдеться у матеріалі.

Моді під час свого візиту до Києва заявив, що Індія виступає за досягнення миру в Україні дипломатичним шляхом, водночас із повагою до суверенітету і територіальної цілісності держави.

8-9 липня премʼєр Індії Моді був із візитом у Росії. Візит Моді до Москви розкритикував президент України Володимир Зеленський. Зранку 9 липня український лідер заявив, що «це величезне розчарування і нищівний удар по мирних зусиллях – бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається із найкривавішим злочинцем у світі в Москві у такий день» (маючи на увазі комбіновану ракетну атаку 8 липня, ціллю якої, зокрема, стала дитяча лікарня «Охматдит»)

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Моді та Байден підтримали мирне завершення війни РФ проти України