Генштаб: ситуація на фронті залишається складною, за добу було 154 бойових зіткнення

Чоловік їде на велосипеді дорогою повз знак міста Покровськ, на задньому плані піднімається дим, Донецька область, 20 вересня 2024 року

Ситуація на фронті залишається складною, протягом минулої доби зафіксовано 154 бойових зіткнення, повідомив у ранковому зведенні 25 вересня Генеральний штаб ЗСУ.

Згідно з повідомленням, найбільше російських атак було на трьох напрямках. Зокрема, на Покровському напрямку, за даними командування, українські військові зупинили 25 штурмових і наступальних дій російських сил у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Красний Яр, Новогродівка, Миколаївка, Маринівка і Зелене Поле. Найбільша концентрація атак була поблизу Новоторецького.

«На Лиманському напрямку ворог атакував 22 рази. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Невського, Торського, Макіївки, Новосадового і Зарічного. На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 20 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед поблизу Георгіївки і Цукуриного. Окрім цього, ворог атакував у бік Дальнього, Костянтинівки, Катеринівки і Желанного Другого», – йдеться у зведенні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вугледару загрожує оточення: чому ситуація стала критичною?

Крім того, бої тривали на Харківському, Куп’янському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Времівському і Придніпровському.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах три ракетні удари із застосуванням шести ракет, а також 75 авіаударів, зокрема скинув 123 КАБ. Крім цього, здійснив майже 5000 обстрілів, із них 178 – із реактивних систем залпового вогню і залучив для ураження близько 1700 дронів-камікадзе», – повідомили у Генштабі.

22-23 вересня проєкт DeepState повідомив про низку успіхів російської армії на Донбасі – агресор просунувся вглиб Торецька, біля Нью-Йорка на південний схід від Торецька, біля Цукуриного на південний схід від Селидового, а також біля Водяного, Пречистівки та Вугледару.

У своєму звіті, оприлюдненому 24 вересня, американський Інститут вивчення війни (ISW) заявив, що російські війська досягли околиць Вугледару на Донеччині під час посиленого наступу поблизу населеного пункту, але його можливе захоплення навряд чи дасть російським військам якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій у західній частині Донецької області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час