Війська РФ найактивніше б’ють з авіації по прикордонню Сумщини – зведення Генштабу ЗСУ

Дим піднімається в небо після обстрілу російського кордону в Сумській області, Україна, 10 серпня 2024 року

Від початку доби російська армія продовжує наступальні дії, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 72. Російська авіація найактивніше б’є по прикордонню Сумщини з території РФ, йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України 10 серпня станом на 16:00.

«Сумська та Чернігівська області продовжують потерпати від артилерійських обстрілів з території Російської Федерації. Так, під ворожий вогневий вплив потрапили 14 районів різних населених пунктів. Серед них Попівка, Уланове, Заруцьке, Велика Писарівка, Карповичі та Блешня», – зазначено у повідомленні.

Найактивніше війська РФ, як і раніше, наступають на Покровському напрямку, де відбулося 25 боєзіткнень в районах восьми різних населених пунктів. Найбільше – біля Гродівки і Желанного.

«На Харківському напрямку наші воїни на даний час відбили атаку противника у районі Вовчанська. Ще два боєзіткнення там тривають. На Куп’янському напрямку противник чотири рази безуспішно штурмував позиції наших підрозділів біля Стельмахівки і Берестового», – кажуть у штабі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вже 90 кілометрів від кордону? Прорив ЗСУ у Курську область: тактичний ризик чи стратегічний хід

Також, вказано у зведенні, на Лиманському напрямку за день відбулося дев’ять атак на позиції ЗСУ поблизу Невського і Макіївки. На Краматорському напрямку війська РФ розпочинали вісім штурмів поблизу Часового Яру і Білої Гори.

«На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до семи. Дві з них наші воїни зупинили. Бої ще точаться біля Нью-Йорка і Торецька. Це місто продовжує піддаватись авіабомбардуванням – за сьогодні їх було вже чотири. А наші позиції у районі Дружби ворог обстрілював некерованими авіаракетами – випустив 12 одиниць», – зазначили військові.

Крім того, бойові зіткнення відбулися на на Времівському і Придніпровському напрямках.

Сумщина межує з Курською областю РФ, де кілька днів тому російська влада заявила про спробу прориву кордону ЗСУ. Нині, як повідомляється, бої тривають. У Курській області Росії 7 серпня оголосили надзвичайну ситуацію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сумська МВА: за останній тиждень кількість обстрілів зросла, маємо антирекорд