Генштаб про ситуацію на фронті: «найгарячіше зараз – на Покровському і Лиманському напрямках»

Українські військові на Донеччині, червень 2024 року

Станом на 16:00 11 серпня на фронті від початку доби було 65 бойових зіткнень, повідомив у своєму зведенні український Генштаб.

«Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі й підтримку з повітря… Найгарячіше зараз – на Покровському і Лиманському напрямках», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, на Лиманському напрямку було вже 13 боєзіткнень від початку доби, досі триває бій біля Макіївки.

«На Покровському напрямку – найбільша кількість боєзіткнень. Від початку доби окупанти здійснили вже 26 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Желанного, Орлівки і Миколаївки. Сили оборони стримують натиск і відбили половину атак противника, 13 боїв ще тривають. Найактивніший ворог – біля Желанного і Калинового», – повідомили у командуванні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сили РФ намагались прорвати оборону біля Стельмахівки і в районі Серебрянського лісу – Лисогор

Бойові зіткнення також досі тривають на Харківському, Сіверському, Краматорському, Торецькому напрямках.

9 серпня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що російське військове командування «не поспішає» перекидати війська з інших оперативних напрямків під Курськ для протидії ЗСУ, щоб не допустити зрив наступу на сході України.

Раніше в розвідці Великої Британії заявили, що Росія продовжує покладатися на піхотні атаки для поступового просування вглиб української території.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вже 90 кілометрів від кордону? Прорив ЗСУ у Курську область: тактичний ризик чи стратегічний хід

«Основна увага російських операцій майже напевно залишається в центральній частині Донецької області. Нещодавні російські наступальні дії наблизили місто Покровськ приблизно на 16 км до нинішньої лінії фронту. Покровськ є важливим логістичним центром, який підтримує українські операції в Донецькій області», – йдеться у повідомленні,

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час