Прем’єр Кобахідзе заперечує наявність у Грузії «партій, які б перебували під російським впливом»

Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Кобахідзе

Прем’єр-міністр Іраклі Кобахідзе, який представляє владну партію «Грузинська мрія», стверджує, що в його країні немає політичних партій, які перебувають під впливом Росії. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу Euronews, оприлюдненому напередодні призначених на 26 жовтня парламентських виборів.

«Я можу сказати, що Росія не має впливу на Грузію. Тут немає політичних партій, які б перебували під російським впливом. Немає впливу медіаканалів. Тому по суті російська сторона не може вплинути на вибори в Грузії», – сказав він.

Кобахідзе каже, що «бути частиною європейської сім’ї – це історичний вибір для Грузії та грузинів».

«Ви знаєте, що ми християнська нація, і Європа завжди асоціювалася із християнством. Вона захищала його, захищала християнство Грузії. Ось чому Європа завжди була природним вибором для Грузії та грузинів. І це одна з (причин) або найвагоміша причина, чому ми хочемо бути повноправним членом європейської родини. Бути в Європі також має на увазі вищий рівень добробуту, що означає розвиток грузинів. Ось чому ми так віддані цьому зовнішньополітичному пріоритету Грузії», – додав він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Країни ЄС: «Грузія не зможе стати членом Євросоюзу, якщо не змінить курс»

Опоненти нинішньої грузинської влади закидають партії «Грузинська мрія», що методи її урядування є подібними до російських. Як приклад, вони наводять закон «Про прозорість іноземного впливу», який вважають аналогічним із російським законодавством про так званих «іноагентів».

Телеканал Euronews пише, що парламентські вибори, які відбудуться 26 жовтня, називають історичними, оскільки їхній результат може вказати або на майбутню інтеграцію держави з ЄС, або на зближення з Москвою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада Грузії внесла до списку «іноагентів» українську організацію «Світанок»