Засновник Telegram звільнений під судовий нагляд – французькі ЗМІ

Павло Дуров

Засновник соціальної мережі та месенджера Telegram Павло Дуров звільнений під судовий нагляд, йому заборонено залишати Францію, інформують французькі та міжнародні засоби інформації.

Дуров має внести заставу у розмірі 5 мільйонів євро, повідомляє прокуратура Парижа. Засновник Telegram має двічі на тиждень з'являтися в поліції.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ордер на арешт Дурова та його брата був виданий ще у березні – Politico

Влада Франції ще в березні видала ордер на арешт засновника Telegram Павла Дурова, а також його брата Миколи, який брав участь у створенні месенджера. Про це повідомляє видання Politico з посиланням на офіційний документ, який опинився у розпорядженні його редакції.

За даними видання, розслідування щодо Telegram повʼязане з відмовою компанії співпрацювати з владою у справі розслідування злочинів, повʼязаних із дитячою порнографією. Зокрема, в документі наводиться випадок, коли Telegram відмовився розкрити особисті дані користувача, який розповсюджував порноролики, які він виготовив, за участю дітей.

Раніше агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що засновника Telegram Павла Дурова доставили до паризького суду. Увечері спливає термін його попереднього затримання. Його мають або офіційно звинуватити у злочині, або ж відпустити.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Заплющував очі на кіберзлочини в Telegram чи захищав свободу слова? Світ реагує на звинувачення проти Павла Дурова

Уродженця Росії й засновника месенджера Telegram Павла Дурова заарештували після того, як у суботу ввечері він прилетів на своєму приватному літаку до Парижа.

Мільярдера звинувачують у тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання його месенджера підписниками, зокрема педофілії й торгівлі наркотиками. Вважається, що Дуров не запровадив модерацію контенту, пропонуючи натомість у меседжері одноразовий номер і криптовалюти, й не співпрацював зі слідством.

Дуров є громадянином Росії, Франції, Обʼєднаних Арабських Еміратів і карибської острівної держави Сент-Кітс і Невіс.