У Великій Британії оштрафували компанію за порушення санкції проти Росії – Мінфін

На компанію було накладено штраф у розмірі 15 000 фунтів стерлінгів (815 тисяч гривень)

Британський офіс впровадження фінансових санкцій (OFSI) наклав грошовий штраф на компанію Integral Concierge Services (ICSL) за порушення санкцій, накладених на Росію у відповідь на її незаконне вторгнення в Україну, повідомило 27 вересня Міністерство фінансів Великої Британії.

«Грошовий штраф стосується послуги з управління майном, яку ICSL надавала визначеній особі, що підпадає під заморожування активів. У період з 2022 по 2023 рік ICSL здійснила або отримала 26 платежів у звʼязку з послугами, які вона надавала визначеній особі, незважаючи на те, що знала або мала обґрунтовані підстави підозрювати, що вони порушують фінансові санкції у Великій Британії», – йдеться у повідомленні.

В результаті цих порушень на компанію було накладено штраф у розмірі 15 000 фунтів стерлінгів (815 тисяч гривень).

«Ми твердо налаштовані на забезпечення дотримання режиму фінансових санкцій у Великобританії. Ми пообіцяли, що цей уряд буде діяти, і ми повідомляємо тих, хто причетний до порушень, про це. Нехай це буде суворим попередженням для тих, хто не виконує вимоги», – сказав міністр Стівен Дауті.

У грудні минулого року уряд Великобританії створив нове відомство, яке займається боротьбою з обходом санкцій, введених проти Росії – Бюро впровадження торговельних санкцій (OTSI). Нова служба створюється на додаток до Бюро, що вже працює, застосування фінансових санкцій (OFSI).

США, Європейський Союз і Велика Британія запровадили низку санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення до України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Британія запровадила санкції проти п’яти суден та двох компаній, які транспортують російський СПГ