Доступність посилання

ТОП новини

Британія посилила санкції проти Росії й Ірану через поставки ракет


Пускові установки іранських комплексів «Фатех-360», архівне фото
Пускові установки іранських комплексів «Фатех-360», архівне фото

Велика Британія розширила списки санкцій за рахунок нових осіб і компаній з Росії й Ірану. Як повідомив британський уряд 10 вересня, нові заходи запровадили після того, як іранський режим передав Росії балістичні ракети для використання у війні проти України.

Під санкції потрапили російські Повітряно-космічні сили, командування військово-транспортної авіації Росії і 924-й державний центр безпілотної авіації. Санкції також запровадили проти п’яти транспортних кораблів російського військово-морського флоту.

Під обмеження також потрапили кілька вищих офіцерів Корпусу вартових ісламської революції й армії Ірану і компанії з оборонного сектору. У повідомленні британського уряду йдеться про те, що аналогічні санкції запровадять Сполучені Штати Америки.

Велика Британія скасує двосторонні угоди про повітряне сполучення з Іраном, що обмежить можливість Iran Air здійснювати рейси до Британії. Зараз компанія літає до Лондона. Очікується, що обмежені будуть запроваджені і на перельоти іранської авіакомпанії до Євросоюзу.

«Постачання Іраном Росії балістичних ракет для підживлення її незаконного вторгнення в Україну є значною і небезпечною ескалацією… Іран повинен припинити підтримувати неспровокований, навмисний і варварський напад Путіна на суверенну демократичну державу. Велика Британія буде підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», – сказав міністр закордонних справ Британії Девід Леммі.

Разом із Францією і Німеччиною Велика Британія сьогодні також виступила з заявою, в якій засудила передачу Іраном балістичних ракет Росії й анонсувала кроки у відповідь.

Раніше сьогодні про те, що Росія вже отримала балістичні ракети від Ірану, повідомив державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен. Західні розвідки повідомляють, що Москва отримала близько 200 ракет для тактичних ракетних комплексів «Фатех-360», кількість пускових установок не уточнюється.

Іран є одним із ключових військових спонсорів Росії й передав їй раніше безпілотники для використання у війні в Україні.

Іранська влада, як і у випадку з дронами, заперечує надання ракет Москві для війни в Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG