Британія виділить близько 155 млн доларів на морську коаліцію для України

Велика Британія додатково виділить 120 млн фунтів стерлінгів (близько 155 млн дол.) на підтримку Коаліції морських сил і засобів для України

Велика Британія додатково виділить 120 млн фунтів стерлінгів (близько 155 млн дол.) на підтримку Коаліції морських сил і засобів для України, йдеться на сайті британського уряду.

«Велика Британія надасть додатково 120 мільйонів фунтів стерлінгів для Коаліції морських можливостей та шукає партнерів для спільного фінансування постачання сотень морських безпілотних апаратів, а також радарів спостереження для захисту зернового коридору», – кажуть у відомстві.

Зазначається, що фінансування виділяють на тлі посилення російських атак на українську портову інфраструктуру у Чорному морі.

Крім того, Велика Британія та Норвегія шукають близько 130 млн доларів для спільного фінансування морської коаліції.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ГУР повідомляє про виведення з ладу тральщика Балтійського флоту Росії

У межах морської коаліції, у межах Україна вже отримала десятки всюдиходів-амфібій та рейдових катерів, сотні протикорабельних ракет, а також сотні тисяч набоїв.

Велика Британія та Норвегія очолять нову Коаліцію морських сил і засобів, яка постачатиме кораблі та транспортні засоби для посилення спроможності України діяти на морі.

Від початку російського повномасштабного вторгнення Британія підтримує Україну, надаючи військову та гуманітарну допомогу, тренуючи на своїй території українських військових та надаючи прихисток українським біженцям.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час