Сили оборони вдарили по аеродрому «Липецьк-2» та військовому заводу в Росії – Генштаб ЗСУ

Залишки знищеного російського гелікоптера на аеродромі в місті Гостомелі на Київщині, 5 травня 2022 року (фото ілюстративне)

Сили оборони України атакували черговий аеродром у Росії, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Сьогодні вночі (20 жовтня – ред.) завдано вогневого ураження по інфраструктурі військового аеродрому «Липецьк-2», що в Липецькій області РФ», – кажуть у Генштабі ЗСУ.

Зокрема, за даними військових, «ціллю були склади боєкомплекту, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів та авіаційної техніки».

«Відомо, що на аеродромі базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил ворога», – зазначили у Генштабі.

Також, Сили оборони України атакували федеральне казенне підприємство «Завод ім. Я.М. Свердлова» в місті Дзержинськ Нижньогородської області РФ.

«Тут виробляються хімічні речовини для артилерійських боєприпасів та фугасних авіабомб. Також, за наявною інформацією на території заводу зберігалися керовані авіаційні бомби», – розповіли у Генштабі.

Раніше, 10 жовтня, у Генштабі ЗСУ повідомили, що Сили оборони завдали удару по аеродрому «Ханська» в кавказькій республіці Адигея в Росії.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 20 жовтня, Росія вже втратила на війні 369 літаків та 329 гелікоптерів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Повітряні сили ЗСУ: вночі Росія атакувала Україну балістикою і майже 50 «Шахедами»