Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили ЗСУ: вночі Росія атакувала Україну балістикою і майже 50 «Шахедами»


У ніч проти 20 жовтня російські військові атакували Україну балістичними ракетами і дронами-камікадзе (фото архівне)
У ніч проти 20 жовтня російські військові атакували Україну балістичними ракетами і дронами-камікадзе (фото архівне)

У ніч проти 20 жовтня російські військові атакували Україну балістичними ракетами і дронами-камікадзе, йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

«У ніч на 20 жовтня противник атакував Україну балістичними ракетами із території Криму, ударними БПЛА типу «Shahed» та дронами невстановленого типу з Єйська та Приморсько-Ахтарська», – кажуть у відомстві.

Відомо, що «всього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 51 повітряної цілі: 49 ворожих безпілотників та двох балістичних ракет «Іскандер-М».

У ЗСУ уточнили, що «повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України».

«Станом на 10:00 у результаті протиповітряного бою підтверджено збиття 31 ворожого БПЛА у Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Львівській, Одеській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Київській, Миколаївській, Дніпропетровській та Донецькій областях. Крім того, 13 російських безпілотників локаційно втрачено, інформація щодо збиття чи падіння БПЛА уточнюється та оновлюється», – підсумували у відомстві.

Ввечері 20 жовтня Повітряні сили ЗСУ повідомили про рух безпілотників у щонайменше шести областях України.

Також Повітряні сили попереджали про балістику у напрямку Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Після цього у соцмережах писали про звуки вибухів в Сумах та Кривому Розі.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG