Доступність посилання

ТОП новини

У Нижньогородській області РФ дрони атакували завод-виробник вибухових речовин – медіа

Оновлено

У Нижегородській області РФ пролунали вибухи внаслідок «атаки дронів» та «роботи ППО» (фото архівне)
У Нижегородській області РФ пролунали вибухи внаслідок «атаки дронів» та «роботи ППО» (фото архівне)

У Нижньогородській області РФ пролунали вибухи внаслідок «атаки дронів» та «роботи ППО». Телеграм-канал Astra пише, що «під удар потрапив ФКП «Завод імені Я. М. Свердлова», який входить у військово-промисловий комплекс РФ».

Зазначається, що вибухи у районі Дзержинська, а також обласного центру - міста Нижній Новгород, пролунали близько пів на п’яту ранку за місцевим часом.

За словами жителів Дзержинська, «ціллю повітряної атаки став «Завод імені Я. М. Свердлова», щодо якого були запроваджені санкції як з боку України, так і низки країн Заходу.

Російські медіа пишуть, що «над містом з’явився дим під час цієї атаки дронів».

«Завод імені Я. М. Свердлова» називають «одним із найбільших» російських виробників промислових вибухових речовин, зарядів для гірничорудної промисловості, сейсмічних та геофізичних робіт. Крім того, цей завод виробляє авіаційні та артилерійські снаряди, авіаційні бомби, у тому числі КАБи, бойові частини кумулятивних протитанкових керованих ракет, боєголовки до ракетних комплексів ППО тощо.

Вранці губернатор Нижньогородської області Гліб Нікітін розповів, що у ніч проти 20 жовтня ППО та РЕБ начебто «відбили атаку БПЛА на території дзержинської промзони».

«За попередніми даними, четверо співробітників пожежної частини, розташованої на території промпідприємства, отримали легкі осколкові поранення – їм надано необхідну медичну допомогу, всіх відпущено додому», – йдеться у заяві російського чиновника.

Він додав, що «на місці падіння уламків працюють оперативні служби».

Міністерство оборони Росії заявило, що у ніч проти 20 жовтня «було збито 110 безпілотників, у тому числі 43 над Курською областю, 27 над Липецькою, 18 над Орловською, 8 над Нижньогородською, 6 над Брянською і один над Московською областями».

Редакція Радіо Свобода не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел. У Міноборони України наразі дану інформацію не коментували.

Згодом, джерело Радіо Свобода в СБУ повідомило, що у ніч проти 20 жовтня «дрони СБУ, ССО та ГУР вдарили по заводу імені Свердлова у місті Дзержинськ Нижньогородської області. Він є складовою російського ВПК та перебуває під санкціями країн ЄС і США, оскільки продукція заводу використовується для ведення війни в Україні».

Відомо, що «на цьому заводі ворог виробляє вибухові речовини, авіаційні та артилерійські снаряди, авіаційні бомби, у тому числі КАБи, бойові частини кумулятивних протитанкових керованих ракет, боєголовки до ракетних комплексів ППО».

За даними поінформованого джерела в СБУ, відстань від українського кордону до заводу – 900 км. Після «візиту» українських дронів жителі РФ всю ніч писали в соцмережах про «прильоти по заводу», «страшні «хлопки», зазначає джерело.

«СБУ відпрацювала над посиленням санкції проти заводу Свердлова. До економічних санкцій ми додали дронові, які дають моментальний ефект. Робота над урізанням військових спроможностей ворога триватиме й надалі», – повідомило поінформоване джерело в СБУ.

Після початку повномасштабної війни проти України прикордонні російські регіони регулярно зазнають атак безпілотників та ракет. Бєлгородська область, з території якої сили РФ обстрілюють Харківську область України, страждає більше за інші регіони, оскільки її обстрілюють ще й зі ствольної артилерії. Журналісти видання «7х7» підрахували, що з початку війни загинули щонайменше 243 жителі Бєлгородської області, а по всій Росії – не менш як 346.

14 серпня в регіоні запровадили режим надзвичайної ситуації регіонального рівня. Це пов’язане з діями ЗСУ в сусідній Курській області. 15 серпня в Бєлгородській області запровадили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Форум

XS
SM
MD
LG