Доступність посилання

ТОП новини

Пропозиція Зеленського замінити війська США в Європі солдатами ЗСУ є «недоречною» – президент ПА НАТО 


Джеррі Конноллі відкинув пропозицію президента України Володимира Зеленського замінити війська США в Європі підрозділами ЗСУ після війни як «недоречну»
Джеррі Конноллі відкинув пропозицію президента України Володимира Зеленського замінити війська США в Європі підрозділами ЗСУ після війни як «недоречну»

Президент Парламентської Асамблеї НАТО Джеррі Конноллі відкинув пропозицію президента України Володимира Зеленського замінити війська США в Європі підрозділами ЗСУ після війни як «недоречну» та «навіть шкідливу».

«Це щедра пропозиція з боку президента Зеленського, з яким я зустрічався багато разів… Але думаю, що це недоречна пропозиція зараз. Вона виглядає як політичний пас Дональду Трампу в разі, якби він виграв вибори. І для тих з нас, хто бореться за Україну в Конгресі США – нам не треба чути такого. США повинні бути в Європі», – сказав американський конгресмен Джеррі Конноллі в інтерв’ю Радіо Свобода.

Ідея заміни американських вояків українськими після війни міститься в «Плані перемоги», який презентував президент Зеленський.

«Не треба заохочувати США виходити з Європи – бо це не в інтересах України і не в інтересах союзників. Якщо хтось би й вітав це – так це Володимир Путін. Бо ми – це засіб протидії і наша фізична присутність в Європі заспокоює партнерів. Це не означає, що ми не можемо робити певні зміни в нашій дислокації. Але ідея, що ми повністю виходимо з Європи, а українці щедро заміняють нас… Добре, я беру до уваги цю пропозицію як вияв щедрості, але сама ідея не є продуктивною. А в цей час вона ще й шкодить», – сказав Конноллі.

Війська США в Європі дислокуються на території кількох нинішніх членів НАТО від моменту завершення Другої світової війни – зокрема, вони дислоковані в Німеччині, Великій Британії, Італії, Іспанії та інших країнах, а віднедавна ще й в Польщі та Румунії на тлі посилення НАТО свого східного флангу.

За оцінками, загальна кількість військ США в Європі становить нині близько 100 тисяч.

Форум

XS
SM
MD
LG