Доступність посилання

ТОП новини

«Слуга народу» зриває заборону УПЦ (МП)? Що відбувається


Голосування за заборону УПЦ (МП), за даними LB.ua, опинилось під загрозою
Голосування за заборону УПЦ (МП), за даними LB.ua, опинилось під загрозою
  • «Слуга народу» саботує заборону УПЦ (МП)?

Понад 60 народних депутатів зі «Слуги народу» не планують підтримувати законопроєкт про заборону УПЦ (МП) в другому читанні та не поставили свої підписи на його підтримку. Про це повідомляє LB.ua із посиланням на власні джерела.

При цьому близько 70 народних депутатів (серед них депутати «Європейської Солідарності», «Голосу» та «Слуги»-мажоритарники), як свідчать джерела видання, поставили ультиматум керівництву «Слуги народу» та Верховної Ради – якщо законопроєкту щодо УПЦ (МП) не буде в порядку денному наступного тижня, вони не голосуватимуть ні за що, окрім як за продовження воєнного стану.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП), який «закликав до приєднання Херсонщини до РФ»

У Верховній Раді є необхідна кількість голосів народних депутатів для ухвалення законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій», який фактично забороняє в Україні діяльність УПЦ (МП). У цьому в ефірі «Свобода.Ранок» запевнив Олександр Аліксійчук, член Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, народний депутат України від партії «Слуга народу». Він заявив, що депутатам не потрібно чинити перешкоди, щоб вони самостійно ухвалили рішення.

  • Що відбувається на фронті і чого потребує українська армія?

Війська РФ продовжують наступати в напрямку Покровська на Донеччині, попри великі втрати. Аналітичний проєкт DeepState у ніч проти 21 липня повідомив, що російській армії вдалось захопити Прогрес, село на схід від Покровська. У Генштабі ЗСУ повідомлення проєкту не коментували, проте на ранок 22 липня відомство констатувало, що Покровський напрямок залишається найгарячішим на фронті, за добу тут Росія здійснила 39 атак. А за наступну їхня кількість, згідно зі зведенням Генштабу на 8:00 23 липня, ще зросла – до 43-х.

Читайте також: «Україна надзвичайно стійко тримає оборону» – Патрік Тьорнер про дії НАТО, США, Росії і Китаю

  • Якими будуть взаємини США та України, якщо Камала Гарріс стане президентом США?

Віцепрезидентка США Камала Гарріс зробила першу публічну заяву після того, як президент Байден вийшов з виборчих перегонів. Вона сказала, що досягнення Джо Байдена за останні три роки не має собі рівних у сучасній історії. І тим часом встановила рекорд: лише за добу Камалі Гарріс вдалося зібрати 81 млн доларів на передвиборчу кампанію – саме вона, з високою ймовірністю, стане кандидаткою у президенти США від Демократичної партії.

Читайте також: Хто ще, крім Гарріс? Попри підтримку Байдена, Камалі Гарріс доведеться поборотися за номінацію від демократів

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG