Доступність посилання

ТОП новини

Оборона біля Кринок на лівому березі Дніпра. Що там відбувається насправді?


ЗСУ продовжують тримати оборону в районі населеного пункту Кринки на лівому березі Дніпра, а ситуація на цьому напрямку є «не такою критично», як пишуть деякі медіа. Про це 18 липня заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Водночас видання «Слідство.Інфо», з посиланням на дані поліції, стверджує, що 788 осіб розшукують як офіційно зниклих безвісти у селі Кринки у період з жовтня 2023 року по кінець червня 2024-го. Кількість загиблих військових натомість, яких вдалося звідти вивезти і врешті поховати за цей період, є значно меншою – це 262 захисники, додає «Слідство.Інфо». Що там відбувається насправді?

Комітет Ради може розглянути питання операції в Кринках на Херсонщині – Бобровська

Питання операції в Кринках на Херсонщині, ймовірно, розгляне комітет Верховної Ради з питань безпеки, оборони і розвідки, заявила в ефірі Радіо Свобода народна депутатка України із фракції «Голос», членкиня цього комітету Соломія Бобровська.

«Кринки як окреме питання не було наразі винесено, але це зробить хтось з моїх колег або я. Як на мене, цей напрям був висвітлений, напевне, найменш з усіх. І такої уваги найменше приділено за всю цю операцію та з кінця жовтня місяця. Хоча насправді ще тоді треба було бити в набат і повідомляти, що насправді особовий склад ішов без доведення належного задачі, по-перше, по-друге, без відповідного забезпечення», – сказала вона в ефірі «Свобода.Live».

Також, за даними депутатки, українські позиції в Кринках залишаються, українські військові повністю виведені не були, операція не завершена.

Більше інформації у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG