Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ відійшли з Кринок? Що відбувається на лівобережжі Дніпра


Деякі ЗМІ з посиланням на джерела повідомили про вихід ЗСУ з Кринок. У Генштабі наразі ці повідомлення не коментували. Зображення ілюстративне
Деякі ЗМІ з посиланням на джерела повідомили про вихід ЗСУ з Кринок. У Генштабі наразі ці повідомлення не коментували. Зображення ілюстративне

Сили оборони відійшли з села Кринки на лівому березі Дніпра. Про це ввечері 16 липня повідомили Суспільне та «Українська правда» з посиланням на джерела в Генштабі ЗСУ та морській піхоті.

За словами військових, це сталося кілька тижнів тому. Про вихід з села повідомляла і Liga.net, зазначивши з посиланням на військових, що це рішення було ухвалене через масштабні руйнування та з метою збереження життів українських бійців. Пізніше цю новину було видалено з сайту видання.

Український Генштаб ніяк не коментував повідомлення про можливий вихід з Кринок. Вранці 17 липня відомство лише повідомило про одну безуспішну атаку армії Росії в район Козачих Таборів – ще одного плацдарму ЗСУ на лівобережжі Дніпра.

Село Кринки у Херсонській області українські морські піхотинці відбили у жовтні 2023 року – передбачалося, що воно може стати плацдармом для наступу на Крим. Після того, як контрнаступ ЗСУ зупинився, деякі військові та аналітики критикували Генштаб за його утримання – перевага агресора на тій ділянці була значною.

Головні питання випуску:

  • Чому ЗСУ саме зараз могли відійти з Кринок – і які можливості втратили українські військові?
  • Що дав Україні цей плацдарм, який існував протягом 9 місяців?
  • І чи варто в умовах наступу Росії тримати решту плацдармів ЗСУ на лівобережжі Дніпра?

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG