Доступність посилання

ТОП новини

«Ситуація не така критична»: у ЗСУ прокоментували інформацію про Кринки на лівому березі Дніпра


Восени минулого року стало відомо, що українські військові закріпилися на кількох плацдармах на лівобережжі Херсонщини
Восени минулого року стало відомо, що українські військові закріпилися на кількох плацдармах на лівобережжі Херсонщини

Збройні сили України продовжують тримати оборону в районі населеного пункту Кринки на лівому березі Дніпра, а ситуація на цьому напрямку є «не такою критично», як пишуть деякі медіа.

Про це 18 липня заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

«Ситуація трохи не така критична як її інтерпретують деякі медіа і блогери. З цього приводу маю сказати, що ключовий наш меседж такий: Сили оборони України продовжують виконувати бойові завдання на лівобережжі Дніпра. Зокрема і в районі населеного пункту Кринки», – сказав він.

Лиховій підтвердив, що більшість основних позицій українських військ в цьому селі «внаслідок інтенсивного комбінованого і тривалого вогневого впливу противника зруйновані вщент».

За словами речника ОСУВ «Таврія», село Кринки перетворилося на груду каміння і стало місцем, в якому «фактично неможливо тримати оборону».

Лиховій не коментував втрати ЗСУ на цьому напрямку, але зазначив, що втрати російських сил є більшими в 4-5 разів.

Напередодні видання «Слідство.інфо» повідомило, посилаючись на дані поліції, що 788 чоловіків розшукують як офіційно зниклих безвісти у Кринках у період з жовтня 2023 року до кінця червня 2024 року. За даними журналістів, кількість загиблих, яких вдалось звідти вивезти і врешті поховати – це 262 військових за цей період.

Раніше медіа повідомили, що Українські військові відійшли з Кринок на Херсонщині. За даними джерела Суспільного, це відбулось ще кілька тижнів тому. Генеральний штаб офіційно це не підтверджував.

18 липня Генштаб повідомляв, що на Придніпровському напрямку війська РФ і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на лівому березі Дніпра, а п’ять атак успіху не мали.

Восени минулого року стало відомо, що українські військові закріпилися на кількох плацдармах на лівобережжі Херсонщини.

Форум

XS
SM
MD
LG