Доступність посилання

ТОП новини

Сутички за храм у Черкасах. УПЦ (МП) вирішили почати відкрите протистояння?


Свято-Михайлівський собор в Черкасах тепер є гарнізонним, тобто має бути завжди відкритим, зокрема, для захисників і захисниць України
Свято-Михайлівський собор в Черкасах тепер є гарнізонним, тобто має бути завжди відкритим, зокрема, для захисників і захисниць України
  • Битва за храм між ПЦУ та УПЦ (МП) у Черкасах

У Свято-Михайлівському соборі Черкас відбулися сутички між прихильниками Української православної церкви (Московського патріархату), та активістами, які виступають проти неї.

Cвященники та прихожани УПЦ (МП) заблокувалися всередині храму зранку. Згодом під будівлю приїхала поліція, також підтягнулися активісти, які зрештою прорвалися всередину.

  • Мирне рішення (не) можливе?

Раніше Нацполіція повідомила, що «група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кільком громадянам завдано тілесних ушкоджень».

Голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець повідомив, що на нараді з сектором безпеки й оборони області обговорювалася ситуація довкола Свято-Михайлівського собору в Черкасах. Він зауважив, що Свято-Михайлівський собор в Черкасах тепер є гарнізонним, тобто завжди відкритим, зокрема, для захисників і захисниць України – таке рішення релігійної громади.
«Моя принципова позиція: дотримання закону. Максимальна охорона громадського порядку. Оперативне реагування. Наголосив на цьому правоохоронцям. У деталях скоординували наші дії. Водночас ми вже посилили патрулювання там, де це потрібно», – написав він у телеграмі.

Що означають ці події в Чнркасах? В УПЦ (МП) вирішили розпочати відкрите протистояння?

Про це дивіться у програмі Свобода Live:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG