Доступність посилання

ТОП новини

Черкаси: на території Свято-Михайлівського собору сталася сутичка, поліція відкрила провадження


Поліцейські відкрили провадження за статтею про хуліганство через події в храмі
Поліцейські відкрили провадження за статтею про хуліганство через події в храмі

У Свято-Михайлівському соборі Черкас відбулося протистояння між прихильниками Української православної церкви (Московського патріархату), та активістами, які виступають проти неї, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Cвященники та прихожани УПЦ (МП) заблокувалися всередині храму зранку. Згодом під будівлю приїхала поліція, також підтягнулися активісти, які зрештою прорвалися всередину.

Старший військовий капелан Черкаської області отець Назарій розповів Радіо Свобода, що місцева громада зайняла храм вночі першою, але «під ранок зібралися російські активісти, творці «русского мира», російської церкви, і витіснили нас».

Читайте також: Священники пропагують «русский мир» та приймають у піонери: як Росія використовує церкву в окупації

«Це є гарнізонний храм Збройних сил України. Тут повинна лунати молитва за наших воїнів, тут повинні воїни приходити молитися не так, як вони приходять і кажуть: «я прихожу в формі, а мене сюди не пускають». Вони цураються українського воїна, тому що він їм ворог. Їм рідні воїни – це воїни Російської Федерації», – заявив він.

На цей момент у храмі почалася служба українською мовою.

Речниця Нацполіції в Черкаській області Зоя Вовк розповіла Радіо Свобода, що поліцейські відкрили провадження за статтею про хуліганство через події в храмі.

«Наразі встановлюються повні обставини події, усі учасники інциденту. Також, коли розгорталися самі події на території, кільком особам завдали тілесних ушкоджень. Наразі їх оглядають медики», – сказала вона.

Прихожанки собору, своєю чергою, розповіли Радіо Свобода, що їх побили активісти під час сутички. Вони також заперечили, що церква під контролем УПЦ (МП) є проросійською.

Раніше Нацполіція повідомила, що «група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кільком громадянам завдано тілесних ушкоджень».

Форум

XS
SM
MD
LG