Доступність посилання

ТОП новини

Сміливо, блискуче, історично – американські сенатори про операцію ЗСУ в Курській області


«Дозвольте цим людям воювати. Дайте їм зброю, необхідну для перемоги у війні, яку вони не можуть собі дозволити програти» – сенатор Грем
«Дозвольте цим людям воювати. Дайте їм зброю, необхідну для перемоги у війні, яку вони не можуть собі дозволити програти» – сенатор Грем

Двопартійна делегація із США під час офіційного візиту до Києва 12 серпня прокоментувала події у Курській області, передає кореспондентка Радіо Свобода.

«Що я думаю про Курськ (операцію України на території Курської області Росії – ред.)? Сміливо, блискуче, красиво. Так тримати! Путін почав це, надеріть йому зад», – сказав сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем.

Його підтримав колега по Сенату Річард Блументаль – сенатор від Демократичної партії, заявивши, що операція ЗСУ на курському напрямку – історична.

«Сьогоднішній день – це день надії, більшої надії, ніж я бачив під час усіх моїх поїздок сюди. Прорив у напрямку Курська – історичний. Це сейсмічний прорив. Це хороша, велика новина, яка обіцяє ще більше потенційних проривів... Але головна новина в тому, що Україна в Росії. Вона переносить боротьбу на територію Росії», – зазначив сенатор Блюменталь.

За його словами, українська операція на Курському напрямку змусить Росію перекинути туди війська з інших місць фронту.

Водночас, обидва сенатори звернулися до адміністрації Байдена зняти обмеження щодо використання наданої Україні американської зброї.

«Дозвольте цим людям воювати. Дайте їм зброю, необхідну для перемоги у війні, яку вони не можуть собі дозволити програти. Що стосується F-16, все це дуже довго, вони вже в Україні, так дайте можливість їх використовувати. Давайте тренувати українських пілотів», – зазначив Грем.

Річард Блументаль додав, що «Ми хочемо донести до адміністрації повідомлення про те, що вона повинна дати Україні більше гнучкості і можливостей у використанні зброї, яка була надана, щоб завдати удару глибше за лінію фронту, яка зараз існує. Є певні обмеження і питання дозволів. Ми сподіваємось їх усунути. Розширення повноважень є надзвичайно важливим з точки зору тактики і, зрештою, стратегії».

Раніше Президент Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський вперше підтвердили проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії. На засіданні Ставки Сирський повідомив, що під контролем ЗСУ перебуває близько тисячі квадратних кілометрів території Російської Федерації.

Також сьогодні виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону.

Українська армія, за даними російських ЗМІ, блогерів і представників влади, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

Форум

XS
SM
MD
LG