Доступність посилання

ТОП новини

Мобілізаційні рейди ТЦК відтепер будуть повсюдно? Хто віддав такий наказ?


Рейди ТЦК прокотилися різними містами України
Рейди ТЦК прокотилися різними містами України
  • Чому ТЦК посилюють масові рейди

Штовханиною і затягуванням чоловіків в поліцейські машини закінчився в п'ятницю концерт, присвячений 30-річчю гурту «Океан Ельзи» у Києві. У Київському обласному ТЦК вже прокоментували це, мовляв такі перевірки документів діють постійно з моменту вступу в дію закону про мобілізацію. І ще там сказали, що конфліктних ситуацій за участі військовослужбовців ТЦК зафіксовано не було.

Так звані рейди прокотилися різними містами України. Загалом мобілізаційні перевірки відбувалися біля торгових центрів, у барах, спортзалах. У Львові навіть завітали на весілля. Десь не обійшлося без сутичок і затримань.

Нардеп від «Європейської солідарності» Микола Княжицький вважає перевірку ТЦК «загрозою українській культурі».

Водночас народний депутат від «Слуги народу» і голова парламентського комітету гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що не вважає подібні перевірки на цьому або інших масових заходах «загрозою для української культури» чи економіки, як і перевірки документів у барах чи клубах. «Більше того – я вітаю такі перевірки, і вважаю, що вони мають бути наскрізними і постійними. І всі мають про це знати», –заявив Потураєв.

А ви в коментарях напишіть, чи бачили схожі перевірки у своєму місті. Якщо так: як це відбувалося і яке ваше особисте ставлення до таких методів.

То хто віддав наказ про ці так звані «рейди» ТЦК.

Чому військові і поліція вимушені це робити, адже є закон про мобілізацію. Чи значить це, що він не працює?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG